Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Kortárs megoldások melegburkolatra: Új anyagok, extra felületek, egyedi megoldások

A mai kortárs anyagok az építőiparban és a belsőépítészetben is egyre több újdonságot, egyedi lehetőségeket rejtenek. Az IBD Magyarország Kft kínálata milyen innovatív anyagokat kínál az építkezők és lakásfelújítók számára a melegburkolatok terén?

Itt három különlegességet emelnék ki, – kezdi a beszélgetést Varga Erika, az IBD Magyarország Kft képviselője.

Lévén, hogy több gyártó meleg burkolati termékét is forgalmazzuk – így több gyártó kínálatából igyekeztem válogatni ebbe a kis összeállításba.

Bár a HARO gyárat azt most itt különösen kiemelném, hiszen a HARO gyárnak létezik egy nagyon egyedi, különleges anyagú padlócsaládja, ez a DISANO – mely egy Vinyl – és laminált padló kombinációja tulajdonképpen, egy 100% PVC-mentes, formatervezett padló, melyek egyesítik a parketták és a laminált padlók pozitív tulajdonságait.

Ez a termék vízálló, és kifejezetten olyan helyekre ajánlják, ahol strapabíró és könnyen kezelhető, tartós melegburkolatra van szükség: a kutya vagy a kisgyerek gyakran besarazza a lakást vagy az előszobát… Hiszen számos előnyös tulajdonsága mellett rendkívül könnyű tisztán tartani.

A DISANO tehát természetes anyag – ennek a családnak ugyanis az a legnagyobb érve, 100%-osan PVC-mentes, így ahol kutya, vagy kisgyerek van, oda tökéletes választás, amellett, hogy a dizájn terén is gyönyörű termékek közül választhatunk a HARO DISANO család választékából.

Miért mondhatjuk a DISANO padlókra, hogy egészséges, gyerek – és állatbarát?

A DISANO by HARO sok más vinylpadlóhoz képest is egészségügyileg teljesen jelentéktelen. Ugyanis sok vinylpadló tartalmaz PVC-t és lágyítószert, amelyek tartósan egészségkárosítóak lehetnek. A DISANO ezekkel szemben teljesen veszélytelen, és ezért jogosult a „Kék Angyal” jelzésre és az és ECO-címke viselésére is.

A HARO DISANO 100% PVC-mentes és lágyító-mentes anyagával, és gyönyörű, természetes fákról másolt dekorjaival mindent megtesz azért, hogy a természetes érzetet adja vissza a szobákban, belső helyiségekben. Ehhez az anyag mellett a termékek külső kialakítása is hozzájárul: a több, mint két méter hosszú és 24 centiméter széles a deszkák tágas vizuális hatást kelthetünk, amelyet tovább fokoz a mind a négy oldalán levágott, fózolt élkialakítás.

Miben különleges még ez a termékcsalád – például mit érdemes tudnunk a méreteiről, vagy a technikai jellemzőiről?

A DISANO-nak is több családja van, és ezek leginkább vastagságukat tekintve különböznek egymástól.

Létezik belőle 2, 8 illetve 9 mm vastag is – valamennyi DISANO termékcsaládnak más és más a mérete, a vastagsága.

Létezik például a HARO-nak a DISANO családban olyan padlója, mely mindössze 2-3 mm vékony és csak le kell ragasztani a földre, és ez 100% -ban vízálló – ez a DISANO Classic Aqua, mely kitűnik még nagyfokú forma-tartóságával és kiemelkedő kényelmével. Ez a kényelem most már a nedves helyiségekben is elérhető.

A HARO DISANO dizájnpadló tehát puha, kellemesen meleg a talpunk alatt, strapabíró, könnyen ápolható, halk – és mindezeken kívül még egészségessé is teszi a lakást.

A Silent Sense felület egy autentikus fa optikával védi a padlót, miközben strapabíróvá teszi, így még egyszerűbb a padlónk ápolása.

Az új Aqua Reject tartólemezzel a DISANO Classic Aqua most már a nedves helyiségek burkolására is remekül alkalmazható, amennyiben az a helyiség teljes felületen le lett ragasztva.

A DISANO Pro Bravo ugyancsak rendelkezik nedvesség elleni védelemmel, és így minden nedves helyiségben és fürdőszobában a legmegfelelőbb megoldás.

Különleges, kombinált anyagmegoldások – ahol cél a tartósság, a strapabíró kialakítás…

A HARO DISANO előnye még a hihetetlen erős, tartós kialakítás – melynek köszönhetően még akkor is kiválóan megállja a helyét, ha intenzív kopásnak van kitéve, mint közületi vagy a kereskedelmi, vendéglátó helyiségekben.

Kiemelném, hogy létezik egy olyan DISANO termékcsalád is, ahol három réteget tesznek össze – tehát alul van egy parafa, aminek a legnagyobb előnye a lágysága szinte mintha a „felhőkön járnánk” – annyira kényelmes, kíméli az ízületeket. Középen van maga a teste, ez a HDF, és fölül pedig a PVC-mentes felső réteg.

A Silent Sense felület lágy hangot ad a lépéseinknek, és jó érzés megérinteni, megtapintani is. A további ElastoTec rétegnek köszönhetően pedig a DISANO Classic kellemesen puha járást, és rugalmas talajt biztosít. Megvédi a padlót a cseppektől és a behatoló nedvességtől, miközben biztosítja a jobb stabilitást.

Az új DISANO Pro Bravo igen meggyőző az új, kompakt formájával: 155 x 900 mm-es méretével különösen egyszerű a lerakása, és kisebb helyiségekben is nagyszerű optikai hatást érhetünk el vele.

Noha mindössze 2 mm vastag – de különösen „felújításbarát” a gyorsan és kényelmesen lerakható, ragasztható felületnek köszönhetően – a teljes felületű leragasztással pedig a legnagyobb mértékű terhelhetőség érhető el - természetes megjelenéssel.

Stílusait, megjelenését illetően pedig bármely stílusban utazunk is, mindben naprakészek lehetünk a jegyes tölgy, rusztikus texturált megjelenésű és Montana tölgy, vagy a teljesen természetes, élethű megjelenést utánzó Riva tölgy árnyalataival.

Anyagokból és felületekből is rengeteg az újdonság, és elképesztően széles választékkal rendelkeztek. Mi az a különlegesség, egyedi felület, amit mégis a leginkább kiemelnél, amiről még kevés szó esett?

A HARO kínálatában létezik egy rendkívül innovatív, különleges kőhatású melegburkolat. Fából csempének hívjuk. Rettentően strapabíró, innovatív termék, különleges, modern struktúra jellemzi, és azt mindenképpen kiemelném, hogy szenzációsan törésálló – ezt a tulajdonságát ki is tudjuk próbálni itt az IBD minta-bemutatótermében, ugyanis van egy leburkolt CELENIO sarkunk, melyhez van egy vasgolyónk, ólomgolyónk, amit, ha ráejtünk, semmi baja sem lesz a padlónak – ezt azért egy valódi csempe esetében nyilván nem így lenne…

A márka képviselője Németország egyik vezető parketta gyártója, a HARO – így a minőség felől semmi kétségünk nem lehet!

A könnyen telepíthető, különleges felületű padló ráadásul extrán tartós, törés-és ütésálló, melyet könnyű fenntartani és tisztán tartani.

Valóban: abszolút a kő, vagy a pala, vagy épp textil és beton hatását kelti – és tényleg úgy néz ki, mint a valódi kő, illetve beton! A CELENIO tökéletesen egyesíti a fa melegségét és kényelmét a beton, a textil, a pala és a kő elegáns megjelenésével.

Az exkluzív CELENIO fa padlót könnyedén összetéveszthetik a kővel vagy betonnal valóban – és a lényege a természetes alapanyag, amely háromdimenziós padlólap alakját feltételezi. Szép és meleg a lábunk alatt, miközben rugalmas, törésálló és könnyen felszerelhető - még a padlófűtéshez is.

A CELENIO természet legszebb vonásait mutatja: mint egy szép, mutatós kő, a HARO egyedülálló fapadlója új dimenziót kölcsönöz a belsőépítészetnek.

Az előnyök egyértelműek: mivel a kőlapok hűvösek, a CELENIO melegséget, kényelmet és kényelmet kölcsönöz. Bárki, aki először sétál a CELENIO padlón, az érzés elkápráztatja őt: hiszen pontosan úgy néz ki, mint a csempe, éppen olyan szép – miközben puha és meleg érzést ad a talpunk alatt...

Azonban nem vízálló, tehát vizes helyiségekbe nem ajánljuk – viszont remekül megállja a helyét egy impozáns nappaliban, egy forgalmasabb irodahelyiségben hiszen tartós, törésálló, és strapabíró termékről van szó. Akinek fontos az innovatív burkolat és a meleg hatás – miközben követ szeretne – számára ez ideális választás lehet.

Egyedi, sőt egyedülálló fapadló tehát, mely exkluzív minőséget képvisel egy teljesen új, fából készült életstílushoz.

Hogyan létezik, hogy ennyire hasonlít a kőre, milyen anyaggal, technológiával érték el ezt a hatást?

A gyár fa iránti szenvedélye és mérhetetlen kíváncsisága a szokatlan dolgok iránt – ez vezetett az egyedülálló innovációhoz, vagyis a CELENIO fa padló megteremtéséhez. Ennek fontos mérföldköve volt persze az új Harolith 2 anyag kifejlesztése. Ez egy fa keverék, amelyből kő, pala, textil és beton – illetve ezekhez megtévesztésig hasonló - padlóburkolatok jönnek létre. Az eredmény több, mint lenyűgöző: a CELENIO által a HARO korábban elképzelhetetlen tervezési lehetőségek tárházát nyitotta meg, melyek igazán előnyös kényelmi megoldásokkal párosulnak. Mindössze 8 mm vastag, a padlólapok minden ajtó alatt elférnek. Ezért ez a HARO padlóburkolat tökéletes a felújításhoz és felújításhoz.

Ha már kő, kőhatású felületeket teremt a CELENIO – mi a helyzet a falak burkolását illetően?

Az ideális padlóburkolat természetesen falra is helyezhető: a táblákat nagyon könnyű vágni, majd a falra rögzíteni a szabványos fafeldolgozó szerszámokkal.

Sőt, a CELENIO segítségével akár saját kreatív mintákat is alkothatunk a padlón.

Az új HARO fali szerelőrendszerekkel a CELENIO fapadlót is fel lehet szerelni a falra – így szobáink falait egyedülálló megjelenésűvé tehetjük a segítségével – mely lehet akár a nyers beton, vagy a természetes elegáns kőhatás is – a képzelet szinte határtalan… Elegáns, miközben mindez természetes, meleg hatással és számos kényelmi megoldással párosul.

Stílusokat és színeket illetően mekkora választékkal, milyen árnyalatokkal találkozhatunk a CELENIO kínálatából?

A CELENIO padlóburkolat különböző stílusai a természetes kőfestékek széles választékát kínálják. A könnyű homokkő világos árnyalatain át az elegáns sötétkékig, grafit árnyalatokig számtalan szép szín megtalálható.

A kőhatás mellett külön érdekesség, hogy az individualisták számára a CELENIO Papyrus design-ja egy olyan padlót kínál, amely szinte megtévesztésig hasonlít a textilre, a CELENIO Anthrazit Atrium pedig egy valódi pala hatását kelti, a CELENIO Ferro Athos pedig a természetes kő megjelenésével kárpáztat el bennünket, kilenc, ragyogóan vonzó színárnyalatban. A CELENIO Rock Stone Design vagy a CELENIO Soho Gray Soho pedig a sziklák és a beton textúráját varázsolhatjuk be a belső terekbe.

Válasszuk bármelyiket is, mind ideális megoldást nyújt az izgalmas, mégis kényelmes tervezéshez, azzal a különleges hangulattal, amelyet csak a fa hozhat létre.

 A CELENIO Ardesia Onyx Ardesia egy elegáns palapaletta, ahol a csendes megjelenés divatos színekkel és szokatlan textúrájú lenyűgöző, eleganciával párosul. A CELENIO ARDESIA tökéletes kiegészítője a stílusos belső kialakításnak. Meleg anyaga és könnyű szerelése mindenkit meggyőz.

Valamennyi CELENIO termék igen ütős a dizájnt illetően, erős karakterével és egyéniségével egy igazi inspiráló design elem egy kifinomult belső kialakításhoz, amellyel saját, személyes stílusunkat tudjuk megjeleníteni az enteriőrben.

A HARO különlegességei valóban lenyűgözőek!

Van-e nálatok még más gyártó, aki az egyedi, speciális felületek, effektek és fényhatások széles és egyedi tárházával hódít. Milyen újdonságot ajánlanál még a laminált padlók piacán, amit tényleg csak egy-egy bizonyos gyártónál, vagy termékcsaládnál figyelhetünk meg?

Az ELESGO® termékeket tudnám itt kiemelni, melyeknek szintúgy ahogy más gyártónál is – természetesen többféle hatása van: matt, szupermatt, és a glossy, a lakkhatású, gyönyörűfényes felületek – melyek igazán egyedülállóak a laminált padlóknál, és leginkább ez teszi különlegessé a gyártót.

Ha a felületekről és a hatásokról beszélünk – ugye az ELESGO® is egy német gyártó, precíz és kiváló minőséget képvisel. Nekik a legfőbb különlegességük, hogy ők fényes laminált padlókat is gyártanak. Ez egészen más hatást tud adni a térben. A padló felületét borító akril ugyanakkor nem töri meg az alatta lévő mintát, képet – így a padló felületén lévő dekor mindig kristálytisztán látható.

Az ELESGO® gyár tehát elsősorban a design és a felületek terén tett komoly fejlesztéseket a laminált padlók gyártásának történetében, a mihez a technológiai innovációkat, előnyöket hívta segítségül.

1999-ben a HDM volt az első gyártó, amely bemutatta ezt a technológiát, és bevezette "Super Gloss floor" magasfényű padlóburkolatát a piacra. A magas fényű felület ráadásul tartós és kiváló minőségű. A Super Gloss kollekció meleg fa díszítéssel, természetes kőtervezéssel és sima színek széles választékával rendelkezik. Ezekkel a padlókkal nagyon exkluzív és kiváló minőségű burkolást érhetünk el.

A padlók akril felületének köszönhetően rendkívül ellenállóak a karcolásokkal szemben, így sokáig újszerű érzést kölcsönöznek a helyiségeknek.

A fényes laminált padlók közt is létezik fózolt, fózolatlan is – ami még változatosabbá teszi az egyébként nagyon különleges fényes padlót is.

Ami ennél a gyártónál még szintén nagyon különleges, hogy léteznek homogén árnyalatok, felületek - mint a hófehér, a fekete, lila, piros, szürke ugyanúgy fényesben, ez rendkívül elegáns, különleges hatást ad.

Azonban természetesen a fahatású, fa textúrával rendelkező lapokat ugyanúgy megtaláljuk fényesben. Pl. kiválasztunk egy tölgyet – és az fényes hatású padlóban egészen más hatást mutat, mint ugyanennek a matt változata – de ilyen egy bambusz is, és bármelyik fa minta, textúra tulajdonképpen…

A laminált padló eredetileg lapos élekkel rendelkezett volt, majd a V-Groove (lakkozott szélű) megoldás követte, és most a folyamatos felületi szegélyt kínálja ma már számunkra az ELESGO. Ez a szabadalmaztatott környezetbarát ELESGO technológiával lehetséges.

Ily módon a deszka teljes tömörfa kialakításúnak tekinthető, a beépített padlónk folytonosan stílusos megoldását látjuk a teljes felületen, annak köszönhetően, hogy állandóan stílusos megjelenést kölcsönöz annak köszönhetően, hogy mind a felület, mind a lekerekített, „domború fózolású” hosszú élek ugyanabból az anyagból készülnek.

Innovatív, világelső csukló-rendszerének köszönhetően valamennyi ELESGO® padló gyorsan és problémamentesen elhelyezhető, rugalmas vagy tartós hatású ragasztóval vagy speciális tömítőanyaggal. Nincs szükség szerszámra sem a padló sík felületének felhelyezéséhez, csupán az élek környékén, a sarkokban vagy eltolódásokban.

A Supergloss padlólemez ugyanakkor még az egészségre is kedvező hatással van, hiszen - noha a kialakítás első lépésében ugyan egy formaldehid-koncentrációval kell az anyagot fejleszteni, ám ez messze elmarad az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elővigyázatossági határától. Így a Supergloss padlólemez különösen érzékenyen támogatja a tudatos egészségmegőrzést a belső terekben.

A termék tulajdonságait gyógyszerész, természetes gyógyító és vegyész tesztelte, és a vélemények egybehangzóan azt mondták: Az ELESGO® Supergloss padlóburkolat különösen ajánlott, ideális választás a magas egészségügyi ellátással rendelkezők számára.

A szabadalmaztatott gyártási folyamatok, amelyeken keresztül a kiváló minőségű EPL laminátumot előállítják, nem csak a környezetnek jó, hanem a jó az ELESGO® padlók alapjainak is, amelyek számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek.

Megjelenésüket illetően a padlóburkolatok fa- és kőzettervezései között páratlan és lenyűgözően eredeti, részletesen kidolgozott mintákat és dekorokat találunk.

Könnyű és egyszerű a kezelhetősége is, hiszen az extrém felületi sűrűség a rendkívül sima és strukturált kialakítással, valamint az ELESGO® padlók antisztatikus tulajdonságaival biztosítja a maximális higiéniát. Ennek köszönhetően a mikroszkopikus részecskék nem tudnak ragaszkodni a padlóhoz, és az a kevés por is por könnyedén letörölhető, eltávolítható - mindössze elég egy nedves törlőruhával feltörölni, tisztítószereket pedig nem kell, sőt nem is szabad hozzá alkalmazni. 

Tartalomhoz tartozó címkék: tipp magazin

Vissza a tetejére