Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Extra hatások, egyedi látványelemek - a laminált padlók legújabb innovációi

Egyedi látvány, és számos extra tulajdonság jellemzi ma már a kortárs, innovatív gyártók termékeit. Milyen extrákkal, extra hatásokkal és látványvilággal rendelkeznek az újgenerációs laminált padlók? – Varga Erika, Az Innovatív Beltér Design stúdió ügyvezetője beavat minket a padlók újdonságainak izgalmas világába…

Kezdjük talán máris az Aqua témával – hiszen az egyik legnagyobb vágy ma a fahatású konyha és fürdőszoba…

Rögtön amit így az extrák között biztosan kiemelnék így első körben – kezdi Erika a beszélgetést -, hogy már van, létezik az Aqua + jelzéssel ellátott laminált padló az EGGER gyár kínálatában, mely ugyan nem vízálló, hanem nedvességálló.

Ezt jó tudni, hiszen manapság még az emberek döntő többségének a fejében az van, hogy a laminált padlót a hálószobába lehet lerakni, a gardróbba vagy a dolgozószobába. Ma már, lévén, hogy rengeteget fejlődött a lamináltpadló gyártás – egy jó minőségű laminált padlót bátran lerakhatunk közületekbe, forgalmasabb szalonokba, irodákba, nappali-étkező terekbe, sőt akár már a konyhába vagy a fürdőszoba helyiségébe is!

Vizes blokkokba, helyiségekbe azonban természetesen csak az Aqua + jelzéssel ellátott laminált padlókat lehet letenni, ez egy komoly fejlesztés ma már az EGGER gyárnál, mely a higiéniát a kényelemmel párosítja. Nedves és ipari helyiségekben felváltja a csempét kedvező áru megoldásával, melynek lényegesen magasabb az ellenállása a fröccsenő vízzel és a nedvességgel szemben. Duzzadóképessége ötször kisebb, otthoni felhasználás esetén élethosszig, ipari felhasználás esetén pedig 5 év garanciát vállal rá a gyártó.

Azt persze fontos tudni, hogy ezek a padlók nem vízállók, csak nedvességállók – hiszen egyedileg kifejlesztett – de mégiscsak HDF lapokból készülnek.

Van azonban egy olyan termékünk, amivel ki tudjuk elégíteni még a legbizonytalanabbakat is, hiszen nyilván mindenkiben ott van, hogy ezek a csupán „nedvesség álló” – mégsem  vízálló - termékek egy nagyobb kifröccsenő víztócsát már nem szívesen viselnek el…

Nos, erre az esetre, kifejezetten fürdőszobákba, zuhanyzókba van egy műgyanta alapú AQUA STEP névre hallgató termékünk, mely valóban 100%-osan vízálló!

A PARACOLYS gyár 40 év tapasztalatát vitte tovább a legújabb vízálló és hangelnyelő padló kifejlesztésére, mely igen nagy siker lett.

Nem véletlenül: ezek a padlók ugyanis tökéletesen ellenállnak a víznek, nedvességnek és párának, semmilyen légköri körülmények között nem púposodnak fel, közvetlenül lerakhatók akár még a nedves betonra is, párafékező fólia nélkül is akár!

Ipari helyiségekbe is jól alkalmazható, mivel nagy terhelésnek, ütésnek is ellenáll – így akár gyárak, autószalonok is előszeretettel alkalmazzák a méhsejt-szerkezetű magrészének köszönhetően különösen ellenálló, kategóriájában a legerősebb, IC3-as besorolással rendelkező AQUA STEP terméket, melynek kopásállósága is rendkívüli. Lakossági felhasználás esetén 20 év a garancia a vízállóságra, színvesztésre és a felszíni kopásra – így bátran alkalmazhatjuk akár padlófűtés fölé is, hiszen különleges módon alkalmazkodik a környezetéhez és még a zajt is jobban elnyeli, mint a hagyományos laminált padlók. – így gyerekek mellé, vagy egy forgalmasabb térbe, irodába, autóüzletbe vagy gyárba vagy akár egy nagy igénybevételnek kitett fitnesz gépparkba is tökéletes választás.

A valódi fa után szabadon – a legtermészetesebb, legélőbb hatású laminált padlók

A HARO gyárat – ha most csak a laminált padlókat nézzük - abból a szempontból emelném ki, hogy a HARO inkább a fáit fotózza le. Mivel a HARO számtalan gyönyörű faparkettát is legyárt, így ezeknek a felületét lefotózza, és ebből gyártja le a laminált padlóihoz a különböző dekor felületeket, dekor fóliát.

Tehát a HARO pl. nagyon a fa-hatásra, a valódiságra, a fának a sajátos jellegére, utánzására megy rá a laminált padlók gyártásakor. Így a HARO laminált padlóiról joggal mondhatjuk, hogy szinte megkülönböztethetetlenek az eredetitől…

A selymes, puha tapintású felület természetes matt hatásával, és egy kis textúra szerinti megcsillanásával - valóban eredeti, tökéletesen élethű fa hatást eredményez a HARO laminált padlók esetében – akár 6 féle dizájn és 9 féle textúra nyomán, akár 25 éven át garanciával!

Divatok, Trendek – jönnek és mennek…

Az EGGER-nél leginkább azt emelném ki – folytatja Erika - hogy az EGGER az a gyár, amely valóban háromévente vált kollekciót, komoly dizájnerekkel, tervezőkkel együtt dolgozza ki a legújabb padlóit, dekorjait, felületeit – méghozzá mindig a legújabb trendeket követve. Olyan is elképzelhető náluk, hogy például nincs is a természetben, nem is létezik olyan fahatás – de náluk már van, létezik olyan laminált padló!

Vintage vagy Autentic?

A stílus nem csupán ízlés kérdése – vallja az EGGER, ahol a gyár „jövőkutatói” folyamatosan vizsgálják, mely jegyek emelik az adott stílust a többi fölé, majd kidolgozzák a hozzájuk illő dekorokat.

A New Natural Style természetes, - ám mégis modern és újszerű felületei mellett természetesen ott vannak az EGGER kínálatában is a Materials – azaz valósághű dekorok, azonban a Pure Modern tiszta vonalvezetés is a fára hajaz, csak egy kicsit elvontabb kivitelben, így a nyitott helyiségek és tetőterek, vagy az egyszerűen berendezett lakások közkedvelt „lakói” lehetnek.

A legizgalmasabb talán azonban a vintage terek burkolásához tökéletesen illeszkedő koptatott és dörzsölt felületi hatásokat megjelenítő padlóminták dekorjaival akár a meghitt, ősrégi, korabeli légkör és összhatás is kialakítható a helyiségben, hiszen a réginek tűnő, kopottas felület tökéletes egységet alkot, szépen harmonizál a múltbéli, örökölt bútordarabokkal, vintázs tárgyakkal vagy a márkás, ipari termékekkel.

Az Authentic stílusirányzatra pedig szintén a fa nyomja rá a bélyegét, ám itt az élethű megjelenés mellett akár rusztikus vagy éppenséggel kifejezetten elegáns jellegben is találhatunk felületeket. A színek széles skálájából válogathatunk, melyeket tényleg csak a természet képes megfesteni – így tulajdonképpen bármely enteriőrben szép harmóniát érhetünk el.


(Forrás: Országos Lakberendezők Szövetsége)

Ami pedig még szintén különleges a felületeket illetően, hogy létezik egy R10 –es kódú, kifejezetten csúszásmentes felület, ez a család biztonságát jelentősen megnöveli.

Játék a fényekkel – ultra matt, homogén vagy éppen supergloss felületet keresünk?

Mivel a fényes hatású laminált még igencsak különlegességnek számít, az ELESGO egyedisége leginkább ebben rejlik: ő inkább a fényes, extra lakk hatásokkal vagy a szuper matt felületekkel hívja fel magára a figyelmet.

A német minőséget képviselő, hosszú élettartamú exkluzív újdonságok, az ELESGO gyár termékeit tehát úgy különböztetném meg, hogy ők leginkább az anyagra illetve a felületre, fényhatásokra helyezik a legfőbb hangsúlyt, illetve a színes, egynemű felületekre: nála léteznek ugyanis a homogén lapok, ezek egyszínű lakk-hatású hófehér, fekete valamint piros, lila és szürke színekben kaphatók…

Azonban, természetesen az ELESGO gyárnak is vannak fahatású lapjai, ezekből a fényes lapok – mintha gyönyörűen lakkozott fa lenne – nagyon különlegesek.

Ez az EXTRA SUPERGLOSS család, mely ráadásul extra sensitive –külön erre vonatkozó pecséttel is el van látva, hogy rendkívül karcálló, sokáig újszerű hatást nyújt a lakásban. Sőt, a padlók itt még egy antisztatikus minőségi bizonyítvánnyal is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nem vonzzák a port.

Az ELESGO padlók felületei egyébként egy akril gyantából készülnek, ennek a pórusai zártak, ennélfogva könnyebben tisztíthatók - garantáltan nem marad foltos, maszatos a felület.

Kőhatású, vagy akár mozaikhatású csempeburkolat?

Angol import termékünk, a DESIGNFLOORING – egyértelműen a design-ra, a különféle egyedibbnél egyedibb felületekre, különleges hatások elérésére törekszik. Létezik például fa barázdált mintás, vagy akár csempehatású laminált padlója, mely első pillantásra ránézve valóban kőnek tűnik, miközben ez egy melegburkolat…

Míg az Opus termékcsaládot leginkább a kereskedelmi szempontoknak megfelelően, extra méretű terekbe tervezték, addig a Michalengelo eredeti szerkezet és színt képes vinni a helyiségbe, domború hatású kavics, mozaik vagy akár fém hatású motívumokkal díszített járólapjaival.

Vinyl padlók, a valódi luxus érzetével…

A Designflooring looslay termékcsaládja egy új, könnyen és gyorsan lerakható változatát képezi a luxus vinyl padlóknak.

A termék egy innovatív hátoldalt használ, mely megszünteti a klikkes zárás szükségességét, hiszen itt maga az anyag súlya illetve a súrlódás biztosítja, hogy a padló mozdulatlanul a helyén maradjon. Kiváló méretstabilitás, fokozott akusztikus tulajdonságok, kiemelt kopásállóság és természetesen környezetvédelmi tanúsítvány jellemzi a DESIGNFLOORING LooseLay Longboard 42%-al hosszabb deszkáit, mellyel nem csupán a tágas tereket tudjuk gyönyörűen kiemelni, de még a burkolási idő is jelentősen lerövidül.

A Palio Click pedig – szintén a DESIGNFLOORING kollekciói közül – egy olyan új, luxus vinyl padlóburkoló, mely egy új szabadalmaztatott click-rendszerrel rendelkezik, gyors és egyszerű burkolása mellett valódi luxus élményt, érzetet ad a helyiségben.

És mi van akkor, ha az aljzat – amire burkolnánk - nem egyenletes?

A Palio Core – szintén az angol gyár szabadalma – egy új, kemény magvú clickes zárrendszerrel kifejezetten alkalmas, burkolható a nem egyenletes felületű aljzatra vagy más, kemény padlózatra, mint pl. a kerámia, parketta, vagy egyéb padlók – anélkül, hogy a korábbi padlózat tökéletlenségei láthatóak legyenek.

Nem véletlen tehát a Palio Click kollekció nagy sikere, ahol hamarosan még további nyolc fa valamint négy újfajta kőminta lát majd napvilágot hamarosan a kollekcióban…

Érdemes továbbá még tudni, hogy minden termékünk mellé, minden gyárunknál kaphatók szín-azonos kiegészítő elemek, mint szegőléc, illetve toldó – vagy végzáró sarokelem. Ami pedig egy újdonság, és nagy divat lett manapság, az a festhető szegőlécek megjelenése. Az eredetileg fehér, nagypolgári stílusú lakásokból jól ismert szegőléc festhető, vagy fehéren is hagyható – ízlés és igény szerint.

Számos eredeti újdonság, extra hatás és innováció létezik tehát ma már a laminált padlók piacán. A döntés persze nem könnyű, azonban személyesen, élőben látva, megtapintva a termékeket az igazi, szakértő munkatársaink pedig minden lényeges kérdésre választ adnak elegáns, zuglói bemutatótermünkben.

Tartalomhoz tartozó címkék: tipp magazin

Vissza a tetejére