Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

5 + 1 kiváló érv a laminált padló mellett – II. rész

Cikkünk első részében szó esett már a különleges LONG és Aqua+ termékekről, valamint a könnyű, speciális, az EGGER által szabadalmaztatott Uni-Fit! illesztési rendszerekről, melyek közül ráadásul három módszer közül választva, akár 40%-al is képesek vagyunk lerövidíteni a burkolási időt! Egységes modulrendszerekről, komplett kialakítású programokról, valamint komoly szabványok szerint bevizsgált csúszásgátló rendszerekről is olvashattunk – melyek a biztonságos járásért, és a padló antisztatikus tulajdonságaiért felelnek. Nézzük, mi van még, ami az EGGER laminált padlók mellett szól?

UV-álló színek, melyek még az erős, közvetlen napsugárzás hatására sem fakulnak!

Valamennyien tudjuk, tisztában vagyunk vele, hogy az állandó napsugárzásnak kitett anyagok, színek bizony kifakulnak – ám az EGGER laminált padlók nem. Hogyan lehetséges ez? Minek köszönhető, hogy az EGGER padlói ilyen magas mértékben ellenállnak az UV sugárzás erős fényének?

Noha a napfény valóban nagyon sok UV fényt tartalmaz, s ezek bontják a színezőanyagokat, azonban léteznek ma már olyan eljárások, melyek ezt a folyamatot képesek feltartóztatni. A gyárban rendszeres vizsgálatnak vetik alá a padlókat, és rengeteget dolgoznak azon, hogy még ellenállóbbá tegyék azoknak fényhatással szembeni viselkedésüket.

Az EGGER jelenlegi árukészlete a 6-os fokozatnak felel meg, melyben az EN 20105-B02 szabvány szerinti vizsgálati eljárásban kék pamutcsíkkal ellátott bevonatokat vizsgálnak meg fénysugárral, speciális fényvizsgáló fülkékben. Majd a csíkot és a felület elszíneződését összehasonlítják. A kék skála harmadik legmagasabb fokozatában helyezkednek el az EGGER laminált padlók is, ahol a felületek, színek még erős napsugárzás hatására is messzemenően tartják az eredeti színüket. 

Bevizsgált minőség – komoly minőség-ellenőrzés az EGGER technológiai központjában

Ha az EGGER mellett döntünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a „Made In Germany” magas minőségi mércének megfelelő laminált padlót vásároltunk! A gyárban ugyanis 50-nél is több szakember, a nap 24 órájában csak azon dolgozik, hogy a lehető legjobbnak ítélt termékek hagyják el a gyár területét. Az EGGER gyér külön laboratóriumokkal rendelkezik, ahol rendszeres és komoly vizsgálatnak vetnek alá minden egyes deszkát külön-külön megvizsgálva, melyek törés – és ütésálló csomagolásban hagyják el a gyárat. Sőt, még mindemellett további szúrópróbákat is alkalmaznak, melyekkel a deszkák az EN13329 illetve az EN 15468-as jelölés szerinti, európai szabványok ismérveinek megfelelését ellenőrzik.

Az elvárások között szerepel a kopásállóság, a guruló-görgő tárgyakkal szembeni ellenállás, erősség, a fényállóság, valamint az, hogy a lapok vajon mennyire nagy ellenállást tanúsítanak az ütéssel szemben, milyen a duzzadási magasságuk, a kötési, illetve a felemelkedési szilárdságuk.

Bizalomra adhat okot még az is, hogy az EGGER laborokban dolgozó munkatársak mindig tudják, hogy mit keressenek meg, hová nyúljanak ahhoz, hogy az éppen hatályos szabályok előírásainak megfelelő terméket állítsanak elő.

Tudatosan, profi módon csökkentett térhang és lépészajok

Az EGGER laminált padlóinak gyártása során, úgymond „Kézben tartja a térhangokat és a lépészajokat”. Olyan rendszer alátéteket fejlesztett ki és alkalmaz a gyártás során, melyek tökéletesen, tartósan, és észrevehetően csökkentik a térhangot, és a lépészajokat – melyeket az esztrich rétegek, a nyers födémek, valamint a falak vezetnek majd tovább. Vagyis, ezek az alátétek kellemes tér-akusztikáról gondoskodnak nem csak a mi, hanem mellettünk élő szomszédaink számára is jelentős komfortot nyújtva. A SILENZO alátét név szerint, - melyet javasolt valamennyi EGGER laminált padló alá letenni. Ennek alkalmazásával nincs szükség más, további szigetelő hangot csökkentő alátétekre, kivéve, ha ásványi alapú aljzattal rendelkezünk, mert akkor egy párazáró alátétre azért még szükségünk lesz. A SILENZO alátéteknek is egyébként 3 speciális fajtáját különböztetjük meg, ezek a SILENZO Easy, a SILENZO Duo, illetve a SILENZO Thermo – melyek mind más és más extra tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezekről viszonteladó partnereinknél, illetve az IBD Magyarország Kft munkatársainál pontos felvilágosítást kaphat, hogy melyik miben tér el a másiktól, és Önnek melyik lenne a legmegfelelőbb…

Rendszer elvű felépítés – a komplex, teljes program mellé javítóprogramot is vásárolhatunk…

Ezzel az EGGER laminált padlók garantáltan hosszú élettartammal bírnak! Ez már eleve adott – ugyanis az EGGER termékeket tökéletes módon egymáshoz hangolták, egy egymásra épülő, teljes körű rendszerben – így nem csoda, hogy a padlókra adott garancia, jótállás is igencsak nagyvonalú! Ugyanakkor könnyebbséget is ad nekünk: Nem kell a profi rendszernek köszönhetően bajlódnunk semmilyen szükséges hozzávaló felkutatásával: az alátétek, lábazati szegélylécek, vagy a speciális tisztító – és ápoló szerek mind-mind az EGGER laminált padlók komplex rendszerét alkotják, s ennek a jól felépített egységnek köszönhetően maradnak a padlók oly hosszú éveken át tartósak, és gyönyörűek. Sőt! Az EGGER még arra is gondolt, ha esetleg valamilyen nem várt baleset folytán a laminált padló felülete mégis megrongálódnak, akkor erre az esetre is megfelelő eszközöket és anyagokat kínál, a „tartozék program” részeként kapható DECOR-MIX & FILL javító massza, mind a sötét, mind pedig az egészen világos dekorok mellé ugyanúgy elérhető!

Gyönyörű dizájn, folyamatos trendkövetés, és mindehhez környezetbarát kivitelezés

Ha fontos számunkra a környezettudatos életvitel, akkor nyilván az is döntő szempont lesz számunkra a választás során, hogy egy laminált padkló – a magasan fejlett technológia ellenére – 100%-ban megújuló fából készült, sőt még a rétegelt műanyaglapjai előállításához is jóval kevesebb vizet és energiát használnak fel a gyártás során.

Hogyan éri el ezt az EGGER? A komoly minőségbevizsgált termékeket gyártó EGGER laminált padlóinak károsanyag-kibocsátása is messze a határérték alatt marad, és még azon túl, hogy gyártása is ennyire környezettudatos, a laminált padló természetes anyagánál fogva gondoskodik a jó levegőről is. Hosszú, több évtizedes élettartammal rendelkezik, és miután lejárt úgymond a szavatossága, teljes mértékig újra is hasznosítható. Ha mindez számunkra nem elég, és szeretnénk utánanézni a pontos információknak a környezetvédelmi terméknyilatkozatban, az EPD-ben, melyeket ingyen le tudunk tölteni az EGGER hivatalos weboldaláról.

 

És a design? Dizájn terén az EGGER laminált padlói verhetetlenek, hiszen jóval a trendek előtt járnak. Sőt, azt szokták mondani az EGGER-ről, hogy ők diktálják a trendeket, és a különböző, ma divatos belsőépítészeti, lakberendezési stílusirányzatoknak megfelelő modelleket gyártanak.

A színek elképesztően széles skálája, az élethű, vagy éppen kiemelkedően kreatív mintázatok, a hol rusztikus, hol pedig kifinomult, elegáns olykor a természet tökéletességét bemutató felületekkel 

Tartalomhoz tartozó címkék: tipp magazin laminalt

Vissza a tetejére